Teori


                  Hjernen og nervesystemet

Forskning inden for neurovidenskaberne viser, at vores evne til henholdsvis at kunne performe aktivt og slappe af beror på, at vi har både en speeder (sympatikus) og en bremse (parasympatikus) inde i nervesystemet, der regulerer hormonudskillelse og spændingstilstanden i vores krop og sind. Der kan være mange årsager til stress men kendetegnende for et sundt og afbalanceret system er, at speederen og bremsen skiftevis dominerer de fysiologiske processer i kroppen på harmonisk vis, og at der til hver en tid kan skrues op enten for speederen eller bremsen, alt efter hvad der er behov for i situationen. Stress opstår, når den harmoniske vekselvirkning mellem aktivitet og afspænding, speeder og bremse forstyrres. Der er således stress i systemet, hvis ikke du er i stand til at geare ned igen efter du har performet og været på. Omvendt er depression en tilstand, hvor man ikke er i stand til at ’komme på’ eller geare op. 


Forskning inden for neurovidenskab og psykologi viser at vi via forskellige virkemidler og redskaber selv kan influere på spændingstilstanden i nervesystemet, og dermed lære at styre vores indre speeder og bremse - Til fordel for vores generelle sundhed, det psykiske arbejdsmiljø og vores evne til kreativitet, hvile og performance.

Inde i boksen har vi placeret forskellige sansestimulerende effekter, fordi åbning af sanserne, har vist sig at være en effektiv og relativ nem måde at påvirke indre tilstande på. Vi har udvalgt effekter, som påvirker dig på afslappende vis.


Undermenu

 

 
 
 
EmotionLab